Νάπολη (Πομπηία & Κάπρι), Ιταλία

Οι Ιταλοί λένε συχνά «Vedi Napoli e poi muori!» 'Τη Νάπολη να δω, κι ας πεθάνω!,' ενώ ο Γκαίτε έγραψε εγκωμιαστικά σχόλια για την πόλη που χαρακτήρισε «φυσικό παράδεισο». Δεν είναι σίγουρα η πιο τουριστική και δημοφιλής πόλη της Ιταλίας, είναι όμως σίγουρα η πιο αυθεντική!
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Napoli είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά το Milano και την Rome και το λιμάνι της ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Ενα συναρπαστικό μέρος γεμάτο ζωντάνια, μεσαιωνικά κτήρια και παλιές εκκλησίες, κουλτούρα και «ανοιχτούς» ανθρώπους, υπαίθριες αγορές και μια κουζίνα μαγική.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΥπάρχουν πολλά μουσεία τα κυριότερα εκ των οποίων το Αρχαιολογικό Μουσείο με αριστουργήματα, αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά. Aνάμεσά τους, τεράστια αγάλματα, όπως το μαρμάρινο του Ηρακλή, το μπρούτζινο του Δορυφόρου, και ευρήματα από την Πομπηία μαζί με δύο υπέροχες τοιχογραφίες, της Ιφιγένειας και του Μ. Αλέξανδρου. Μουσείο Santa Chiara με έναν θαυμάσιο κήπο καλυμμένο με πλακάκια. Palazzo Reale, με εξαιρετικά εκθέματα και το Teatro di San Carlo ένα από τα ωραιότερα λυρικά θέατρα του κόσμου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Napoli είναι η καρδιά και η πρωτεύουσα της ευρύτερης περιοχής της Campania που την διακρίνουν οι άφθονες καλλιέργειες από αμπέλια, ελαιώνες, αμύγδαλα και φουντούκια, φρούτα και λαχανικά. Σειρές ολόκληρες από κουνουπίδια και μπρόκολα φυτεμένες κάτω από τον ίσκιο των οπωροφόρων, η μια καλλιέργεια δίπλα στην άλλη, δίνουν τα προϊόντα τους πλούσια όλο τον χρόνο. Και για αυτούς που αγαπούν το τυρί, η Campania είναι η πατρίδα της πάλλευκης και τρυφερής mozzarella.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ καρδιά της Νάπολης, το ιστορικό της κέντρο, περιλαμβάνεται στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τα ιστορικά της κτήρια, τα στενά δρομάκια και τον αυτοκρατορικό παραλιακό δρόμο του 18ου αιώνα με τη ρομαντική θέα του Βεζούβιου. Οι ήχοι, τα χρώματα, οι μυρωδιές, τα τοπία και η καθημερινή ζωή, είναι όλα αυτά που κάνουν την πόλη τόσο εθιστική και τόσο εκπληκτικά δημιουργική.

Χάρτης Λιμανιού: Νάπολη (Πομπηία & Κάπρι), Ιταλία