Ροζό, Ντομίνικα

To Ροζό - Roseau είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Δομίνικα, με πληθυσμό 14.725 κατοίκους (από το 2011. Πρόκειται για ένα μικρό και συμπαγές αστικό οικισμό, στην ενορία Αγίου Γεωργίου και περιβάλλεται από την Καραϊβική Θάλασσα, τον ποταμό Roseau και τη Μορν Μπρους. Χτισμένο στη θέση του αρχαίου Ινδιάνικου χωριού Σαίνι, είναι ο παλαιότερος και σημαντικότερος αστικός οικισμός στο νησί της Δομίνικα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στη δυτική (αιωνόβια) ακτή της Δομίνικα και έχει ένα συνδυασμό σύγχρονης και αποικιακής γαλλικής αρχιτεκτονικής.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Roseau είναι το σημαντικότερο λιμάνι της Ντομίνικα για το εξωτερικό εμπόριο. Ορισμένες εξαγωγές περιλαμβάνουν μπανάνες, λάδι κόλπων, λαχανικά, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια και κακάο. Ο τομέας των υπηρεσιών είναι επίσης ένα μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΥπάρχει μια εξέχουσα επισκοπή αποκαλούμενη Ρωμαιοκαθολική επισκοπή Roseau.

Χάρτης Λιμανιού: Ροζό, Ντομίνικα